• DEMO4 Professional

  1.845

  De DEMO 4 Professional cursus behandelt de inhoud van het boek: “Enterprise Ontology, A Human-Centric Approach to Understanding the Essence of Organisation” en lesmateriaal van Prof.dr.ir. Jan Dietz. Deze materialen worden bij deelname verstrekt door The Future Group Academy. Je kan reeds voorinschrijven en zal plaatsvinden in januari of februari 2021. 


 • Training
 • Programma
 • Certificaten
 • Praktische info
 • Docenten
Wat houdt de training in?

Met DEMO-3 hadden we een bachelor en een master gedeelte. Met bachelor hield je je met twee van de vier aspectmodellen bezig en met master hield je je met de andere twee aspectmodellen bezig. Dit is voor DEMO-4 veranderd. Vanuit de praktijk ga je door alle aspectmodellen heen, waarna de theorie erachter wordt toegelicht. Op die wijze ervaar je als je de essentie van een organisatie aan het neerzetten bent, dat dit een geheel van aspectmodellen is, die volledig met elkaar geïntegreerd is. Dat is ook de reden dat we gekozen hebben voor het platform Sparx Enterprise Architect, omdat we hier ook kunnen laten zien op basis van een centrale repository, dat het geheel geïntegreerd is. Tevens maakt Sparx EA het mogelijk om het te combineren met TOGAF, ArchiMate, of andere talen om een specifieke toepassing te combineren. In deze cursus gaan we op deze combinatie niet verder in.
Voor wie is de training bedoeld?
De DEMO-cursus is bedoeld voor praktijkmensen op het gebied van organisatie en ICT (zoals enterprise architecten / consultants, business architecten / analisten / consultants, information managers, business process managers en kwaliteit managers) die dieper opgeleid willen worden in hun praktijk, en die vooral op zoek zijn naar een solide methodologische basis van hun expertisegebied.
Trainingsprogramma
Bij voldoende inschrijvingen bepalen we in overleg de datums. Het meerdaagse trainingsprogramma vraagt ook nog een vijftal dagen eigen studie. De zelfstudie maakt het mogelijk om tijdens de contactdagen zoveel mogelijk praktijkoefeningen te doen, echter de zelfstudie wordt hierdoor wel heel belangrijk om klaar te zijn voor het afleggen van het examen via het Enterprise Engineering institute (EEi).
Vanaf het begin zijn de manier van denken (WoT), de manier van modelleren (WoM) en de manier van werken (WoW) van DEMO op een spiraalvormige (waarbij alle aspectmodellen worden geraakt), incrementele manier gedoseerd, zodat de student altijd een brede blik heeft, die geleidelijk wordt verdiept.

Trainingsmomenten
maandag 01 januari (00:00-00:00)
Certificaten

Certificering

Deelname aan deze cursus geeft de cursist voldoende basis om succesvol deel te kunnen nemen aan het examen. Dit examen wordt georganiseerd door het Enterprise Engineering institute. Elke deelnemer kan zelf besluiten om aan een examen deel te nemen voor een officieel erkend certificaat DEMO4 professional en zich hiervoor online bij hen inschrijven.

Prijs van deze training is exclusief examen: € 375,= die betaald wordt aan het EEi indien gewenst
Praktische informatie

Bij voldoende inschrijvingen zullen datums bepaald worden. Training is meerdaags en in januari of februari 2021.

De cursus wordt zowel online als fysiek aangeboden (hybride). Dat wil zeggen dat tijdens de contactdagen men fysiek kan deelnemen in het trainingslokaal van The Future Group in Zoetermeer en online kan deelnemen via het group support system, zodat er tijdens de contactdagen interactie plaats kan vinden tussen de fysiek aanwezige deelnemers, de online deelnemers en de docenten. Buiten de contactdagen hebben de cursisten ook toegang tot deze omgeving die de zelfstudie ondersteunt en het uploaden van de huiswerkopdrachten.
Docenten
 • Jan Dietz / Peter Kuipers
  Prof. dr. ir. Jan Dietz is de geestelijk vader van DEMO, evenals ere-voorzitter en mede-oprichter van het Enterprise Engineering Institute. Hij begon met de ontwikkeling van DEMO in 1990, gebaseerd op de theorieën die hij ontwikkelde als hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en (later) aan de Technische Universiteit Delft, waar hij in 2009 de emeritus status heeft gekregen. Hij heeft verschillende boeken gepubliceerd over DEMO. Als directeur van Sapio Enterprise Engineering geeft hij sinds 1995 les over DEMO, waar hij cursusmateriaal produceert en deelneemt aan praktische toepassingen. Deze cursus is gebaseerd op zijn laatste boek Enterprise Ontology (2020) dat hij samen heeft geschreven met Prof. dr. ing. Hans Mulder MScBA.

  Peter Kuipers is bedrijfskundige en heeft na jarenlang als consultant proces en informatie op eigen wijze geïntegreerd, zoekende naar bestaande kennis en methodes op dit vlak. In maart 2016 komt hij in aanraking met Enterprise Engineering en leert hij Jan Dietz kennen. Hij heeft DEMO3 bachelor zich met eigen studie eigen gemaakt en in november 2016 heeft hij zowel van Jan Dietz als van Martin Op ’t Land les gehad in DEMO3 master. Bij verschillende klanten heeft Peter het mogen toepassen in de praktijk en sinds enkele jaren heeft hij met het label DEMO lecturer ook het draagvlak van het EEi om er les in te geven. Dat hij deze cursus samen met Jan Dietz mag geven is echter voor het eerst en dit ervaart hij als een enorm voorrecht.
Aanmelden voor deze training
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

VRAGEN OVER DEZE TRAINING?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

We beantwoorden graag al je vragen over deze training. Je kunt ons altijd bellen van maandag tot vrijdag van 08:00 - 17:00 uur. Via ons contactformulier krijg je binnen 24 uur antwoord.
Servicedesk Servicedesk Academy service