• Design Thinking Bootcamp

  1.400
  Ik wil leren wat design thinking is, maar wat kan ik er mee, waar start ik en hoe kan ik het doelgericht toepassen bij mijn klanten?
 • Training
 • Programma
 • Certificaten
 • Praktische info
 • Docenten
Wat houdt de training in?

Design Thinking is een manier van denken en werken om behoeften en problemen te verkennen en vervolgens op te lossen. Het gaat er om dat je een diep inlevingsvermogen opbouwt van de doelgroep waar je iets voor wilt bedenken. Dit doe je door hun problemen en behoeften in kaart te brengen. Om vervolgens oplossingen te bedenken die worden gestimuleerd door allerlei creativiteitstechnieken.

Het ontwikkelen van een design thinking mindset is uitermate geschikt voor personen die vanuit een IT perspectief willen doorgroeien naar business partner om hun impact te vergroten. Het toevoegen van deze skills aan de al aanwezige kennis zorgt ervoor dat IT en business (nog) beter met elkaar klikken. 

Hoe verhoudt Design Thinking zich tot Lean Startup en Agile werken? Alle drie de methoden kenmerken zich door een interactieve werkwijze. De focus van Design Thinking richt zich met name op de probleemfase. In deze fase ben je vooral bezig met het begrijpen van de behoeften en/of problemen van de klant. Terwijl Lean Startup en Agile werken zich meer richten op de oplossingen die hierop moeten aansluiten en de ontwikkeling daarvan.

Voor wie is de training bedoeld?
Voor professionals die de ins- en outs van Design Thinking willen leren en ervaren. Zodat ze daarmee hun klanten nog beter kunnen helpen met complexe vraagstukken.
Trainingsprogramma

• Onze bootcamps zijn hands on trainingen waarbij deelnemers niet alleen de theorie leren, maar gaan ook tijdens de Bootcamp aan de slag om de geleerde kennis in de praktijk te kunnen toepassen. Wij zetten diverse leervormen en methoden in om de kennis en kunde over te brengen waarin de deelnemers centraal staan. Ons motto is work hard, learn fast, have fun.

• Het bootcamp bestrijkt twee volle dagen van 8 uur die, dat beloven we, voorbij zullen zijn voordat je er bewust van bent. Gelukkig krijg je alle materialen mee en kun je er vervolgens zelf mee verder. 

Wat ga je doen in 2 dagen? 

Jij en je medebootcampers leren alle ins en outs over Design Thinking in een interactieve bootcamp. Je gaat aan de slag met de methode, de principes, terminologie en maakt je de belangrijkste tools eigen. Leren door het te doen, daar staan we voor. Zodat je ook na bootcamp het zelf kunt toepassen. 

Wat levert het op? 

• Je kent de toepassing en kracht van Design Thinking
• Je leert over je eigen empathisch vermogen en hoe je dit inzet
• Je weet hoe je echte behoeften en –drijfveren kunt ontdekken
• Je leert hoe je tot echt vernieuwende ideeën kunt komen en deze snel en eenvoudig kunt toetsen
• Je krijgt een Design Thinking toolkit, bijvoorbeeld met needfinding-, ideation- en interviewtechnieken
• Je ontwikkelt een design thinking mindset die je kunt toepassen op verschillende vraagstukken en bij diverse klanten

Trainingsmomenten
maandag 01 januari (00:00-00:00)
Certificaten
Bewijs van deelname, Certificaat
Praktische informatie
Locatie :
The Future Group
Röntgenlaan 27
2719 DX Zoetermeer


Investeringsoverzicht:

Verkoopprijs TFG Maat: € 1275,-

Verkoopprijs TFG Premium Partner: € 1325,-

Verkoopprijs externe deelnemer: € 1400,-

Prijzen zijn exclusief BTW

Algemene voorwaarden TFG-Academy zijn van toepassing.
(datum is nog nader te bepalen maar vanaf 8 inschrijvingen, waarschijnlijk mei/juni 2021)
Docenten
 • Roel Frietman
  Als innovatie doener en strategisch management consultant help ik teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe innovatieve concepten en...
Aanmelden voor deze training / opleiding
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

VRAGEN OVER DEZE TRAINING / OPLEIDING ?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

We beantwoorden graag al je vragen over deze training / opleiding. Je kunt ons altijd bellen van maandag tot vrijdag van 08:00 - 17:00 uur. Via ons contactformulier krijg je binnen 24 uur antwoord.
Servicedesk Servicedesk Academy service