• Masterclass Highly Effective Communication for Entrepreneurs (HECFE)

  Academy Masterclass

  Certificaat 1.250
  In onze Masterclass Highly Effective Communication for Entrepreneurs (HECFE)creëren wij een setting waarin de cursisten in een hoog tempo kennis en vaardigheden op doen waardoor men beter en sneller op hoog niveau kunnen opereren.
 • Training
 • Programma
 • Certificaten
 • Praktische info
 • Docenten
Wat houdt de training in?
Ondernemers veranderen regelmatig van werkomgeving. Hierbij leunen zij vaak op hun vakkennis. Naast vakkennis zijn persoonlijke en sociale communicatieve vaardigheden in hun rol zeker zo belangrijk om effectief te kunnen zijn. Feitelijk hebben ondernemers drie rollen te vervullen:  persoonlijk ambassadeur, (ICT) specialist en opdrachtnemer/uitvoerder van de opdracht. Dit stelt hoge eisen aan de vakkennis, vaardigheden en houding. In deze Masterclass HECFE komen al deze aspecten aanbod.

Ondernemers hebben hun ‘eigen-wijze’ van leren. Door situaties te creëren waarin zij allereerst zelf de noodzaak tot ontwikkeling ervaren staan ondernemers open voor leren. Pas als een ondernemer zelf overtuigd is van het nut zal hij nieuwe vaardigheden willen aanleren en toepassen. Tijdens het aanleren van nieuwe kennis en het toepassen van nieuwe vaardigheden moet de link met de eigen praktijk steeds duidelijk zijn. Tijdens de Masterclass HECFE werken wij daarom veel met cases en situaties uit de praktijk van de ondernemer.

Wij zijn ervan overtuigd dat afwisseling in didactische middelen het leerproces sterk stimuleert. De modules van deze masterclass: Highly Effective Communication for Entrepreneurs! Worden daarom gekenmerkt door een hoog tempo waar korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met opdrachten, rollenspellen, cases, simulaties en discussies. Dit vergroot de betrokkenheid en alertheid van de deelnemers.
Voor wie is de training bedoeld?
Iedereen die ondernemer is gerelateerd aan IT! Die graag meer handvatten wil hebben om gesprekken (breedste zin des woord) te beïnvloeden of juist kan versterken. Die merkt dat er ruimte is voor verbetering en aan de slag wil met bewezen methodieken om zijn/haar rugzak te vullen met relevante tools. Meld je snel aan!


"Met name de aanpak met vele hands-on oefeningen maakte de training, voor mij als techneut, boven verwachting leuk en leerzaam!" Aldus Daan Horn (Ondernemer binnen de maatschap Trending Technologies van The Future Group)
Trainingsprogramma
Masterclass HECFE is speciaal voor The Future Group ontworpen. Daardoor zeer geschikt voor leden binnen dit ondernemerscollectief maar zeer goed geschikt voor jou als ondernemer, werkzaam binnen de ICT. Een traject waarin jij als ondernemer in een hoog tempo kennis en vaardigheden opdoet waardoor je beter en sneller op niveau kunt opereren binnen verschillende organisaties. Het traject biedt jou veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van jouw persoonlijke (leer)doelen. De leerdoelen stel jij na module 1 vast door middel van een zgn ‘zelfassesement’. Hierbij kunt je denken aan leerdoelen als ‘het effectiever voeren van (sales)gesprekken’, ‘onderhandelen’, ‘assertief gedrag’, ‘omgaan met stakeholders’, ‘jezelf presenteren/intakegesprekken’, ‘je mening geven (in vergaderingen)’, ‘leadership’, etc.

Om de Masterclass HECFE zo effectief, praktisch en custommade mogelijk te maken, hebben wij een traject ontworpen van 4 modules, elke module bestaande uit twee dagdelen. Te weten:

De programmaonderdelen van module 1 zijn:

Simulatie;
Evaluatie van de simulatie en vergelijking maken met eigen praktijk/funtioneren/leerdoelen;
Benodigde vaardigheden om 100% ondernemer te zijn;
Stephen Covey - 7 habits of highly effective people (be pro-active);
Omgevingsanalyse.
Deze dag vormt een stevige start voor dit persoonlijke ontwikkelingstraject. Aan het eind van deze dag krijgen de deelnemers een opdracht mee in de vorm van een zelfassesment (360˚-feedback) die gebruikt wordt als input voor de volgende modules.

Module 2: Communicatieve vaardigheden – hoe zat dat ook alweer? Effective Leadership?
Tijdens deze module wordt er dieper ingegaan op gedragscommunicatie en het beïnvloeden van anderen aan de hand van het interactiemodel, ‘de Roos van Leary’. Aan het einde van de dag wordt er adhv het ‘kernkwadranten-model’ van Daniel Offman, gekeken naar elkaars kwaliteiten, zwakten, kansen en bedreigingen.

Het programma van module 2 ziet er als volgt uit:

Inname zelfassesement en het formuleren van de persoonlijke leerdoelen;
Roos van Leary, theorie en praktijkcases;
Kernkwaliteiten wat zijn mijn kernkwaliteiten, hoe verhouden die zich tot mijn omgeving en ben ik hierin effectief?
Module 3: Gesprekstechnieken - Hoe krijg je meer grip op de gewenste uitkomst?
Na module 2 en voorafgaand aan module 3 wordt de deelnemer gevraagd prioriteit te geven aan een aantal gesprekstechnieken (a.d.h.v. hun leervragen/-doelen). Ze kunnen hier dus aangeven met welke vaardigheden ze echt geholpen willen worden. Na inventarisatie wordt er een prioritering aan de behoeften gegeven. Tijdens deze module zullen wij ong. 5 gesprekstechnieken aanbieden, Deze prioritering zal in samenspraak zijn met de deelnemers gericht op de persoonlijke doelstellingen.

Het programma zal er als volgt uitzien:

Terugblik module 1 en 2;
Thomas Kilmann test en analyse – hoe ga ik om met belangen?
Diverse gesprekstechnieken:
omgaan met bezwaren;
opdrachtnemen (innemen en bepalen van opdracht);
Adviserend verkopen;
Onderhandelen;
Intakegesprekken/verkooptrajecten;
Praktijkcases – met als ‘onderlegger’ bovengenoemde ‘gesprekstechnieken’.
Module 4: Persoonlijke effectiviteit – Lesson learned?
Aan de hand van korte workshops is het volgende programma samengesteld:

Terugblik module 1,2 en 3;
Total skill case, waarbij aan de orde komt:
Luisteren naar anderen en argumenteren;
inzicht in eigen gedrag en invloed hiervan op anderen;
assertiviteit.
Praktijkcases (deelnemers hebben hier zelf de regie), oefenen met acteur.
Het PDA (Personal Development Accelerator) zal de basis zijn voor acties en ontwikkeling in de praktijk. Om deze nog wat extra aandacht en borging te geven organiseren wij alle deelnemers na een aantal maanden deel te nemen aan de terugkomdag(middag).

Training wordt o.a. verzorgd door:

Bart Bloemen
Owner, Wisborn

Jorden Hagenbeek
Owner, Wisborn
Trainingsmomenten
vrijdag 28 mei (09:00-17:00)
vrijdag 04 juni (09:00-17:00)
vrijdag 11 juni (09:00-17:00)
vrijdag 18 juni (09:00-17:00)
Certificaten
TFG certificaat van deelname. Uitgegeven door Wisborn. 
Praktische informatie
Voorwaarden en inschrijven

Investeringsoverzicht:

Verkoopprijs TFG Maat € 950,-

Verkoopprijs TFG Premium Partner € 1.050,-

Verkoopprijs externe deelnemer € 1.250,-

De algemene voorwaarden van de TFG-Academy zijn van toepassing. Prijzen zijn exclusief BTW.

Voor deze training geldt een minimum van 10 deelnemers met een maximum van 14.
Docenten
 • Bart Bloemen Bart Bloemen
  OVER ONZE MISSIE Wij leveren een blijvende bijdrage aan de ontwikkeling van organisaties, teams en individuen met als oogmerk hun marktpositie of hun...
Aanmelden voor deze training / opleiding
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

VRAGEN OVER DEZE TRAINING / OPLEIDING ?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

We beantwoorden graag al je vragen over deze training / opleiding. Je kunt ons altijd bellen van maandag tot vrijdag van 08:00 - 17:00 uur. Via ons contactformulier krijg je binnen 24 uur antwoord.
Servicedesk Servicedesk Academy service